ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΕΟΠΥΥ

Επικοινωνία

210 5735311

Περιστέρι

Πελοπίδα 19

Υπέρηχος Μαστού – Μαστογραφία

Στο Γυναικολογικό Τμήμα στη West Athens στο Περιστέρι, λειτουργεί Υπερηχογράφος Μαστού καθώς και Μαστογράφος για τον πλήρη διαγνωστικό έλεγχο του μαστού με:

 • Υπερηχογράφημα μαστού
 • Μαστογραφία ψηφιοποιημένη
Μαστογραφία

Μαστογραφία

Η μαστογραφία είναι ακτινολογική εξέταση που χρησιμοποιεί χαμηλής ενέργειας ακτίνες Χ για την εξέταση των μαστών. Ουσιαστικά, χρησιμοποιώντας χαμηλές δόσεις ιονίζουσας ακτινοβολίας, παράγει εικόνες των μαστών που στη συνέχεια αξιολογούνται από τους εξειδικευμένους γιατρούς. Η διαγνωστική μαστογραφία μπορεί να αναδείξει ότι:

 • Η ύποπτη περιοχή της προληπτικής μαστογραφίας είναι φυσιολογική δομή του μαστού και επομένως η γυναίκα επανέρχεται στον ετήσιο προληπτικό έλεγχο.
 • Η ύποπτη περιοχή είναι μάλλον καλοήθης και απαιτείται παρακολούθηση.
 • Η ύποπτη περιοχή έχει αυξημένη πιθανότητα για κακοήθεια και συστήνεται βιοψία για να τεθεί σε διάγνωση.

Οι έμπειροι γυναικολόγοιμαστολόγοι της West Athens (συμβεβλημένη με ΕΟΠΥΥ), μπορούν να γράψουν τις γυναικολογικές εξετάσεις καθώς και στη συνέχεια να τις αξιολογήσουν με την πλέον σωστή διάγνωση.

υπέρηχος μαστού

Υπερηχογράφημα μαστού

Το υπερηχογράφημα μαστού μία γρήγορη, ανώδυνη, απόλυτα ασφαλής εξέταση, που προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για την μορφολογία των μαστών καθώς επίσης και των μασχαλιαίων κοιλοτήτων.
Το μηχάνημα υπερηχογραφήματος μαστών εκμεταλλεύεται τα ηχητικά κύματα που εκπέμπονται και καταγράφει τους ήχους που επιστρέφουν σαν αντανακλάσεις και μέσω υπολογιστή τους μετατρέπει σε εικόνα. Για να γίνει μια σωστή διάγνωση είναι απαραίτητη η εφαρμογή τεχνολογίας υψηλής ευκρίνειας, χρησιμοποιώντας συχνότητες ήχου πάνω από 7Mhz.
Η εξεταζόμενη ξαπλώνει σε ύπτια θέση και ένα ειδικό ζελέ τοποθετείται στο δέρμα έτσι ώστε τα ηχητικά κύματα να μεταδίδονται ευκολότερα και χωρίς παράσιτα μέσω του δέρματος, και να φθάνουν εντός του μαστού. Γίνεται λεπτομερής σάρωση σε όλη την έκταση των μαστών καθώς και των μασχαλιαίων κοιλοτήτων.
Η όλη εξέταση διαρκεί περίπου 10 – 15 λεπτά και τα αποτελέσματα δίδονται αμέσως.

Το υπερηχογράφημα μαστού αποδίδει μια σαφή και λεπτομερή εικόνα του μαστού καταδεικνύοντας την παρουσία διαφόρων μαζών είτε αυτές είναι κυστικές, είτε συμπαγείς. Με το συμβατικό υπερηχογράφημα, και με κριτήρια όπως το σχήμα, το περίγραμμα ή η σαφήνεια των ορίων των μαζών μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για το αν η βλάβη είναι καλοήθης ή ύποπτη για κακοήθεια.

Πρόσφατες τεχνικές όπως ο έγχρωμος υπέρηχος (triplex) με την οποία καταδεικνύεται ο τύπος της αιμάτωσης της βλάβης καθώς και η ελαστογραφία με την οποία εκτιμάται ο βαθμός σκληρότητας της βλάβης, ο γιατρός έχει σημαντικές πληροφορίες για το αν η βλάβη είναι καλοήθης ή κακοήθης.
Τέλος με τη βοήθεια των υπερήχων, μπορεί να οδηγηθεί λεπτή βελόνα παρακέντησης για να πάρουμε δείγμα από συγκεκριμένη περιοχή για περαιτέρω κυτταρολογική ή ιστολογική εξέταση.

Ποιες οι διαφορές μαστογραφίας και υπέρηχου μαστού

Η μαστογραφία και το υπερηχογράφημα μαστού είναι δύο εξετάσεις οι οποίες γίνονται συνήθως συνδυαστικά, καθώς μας δίνουν διαφορετικές πληροφορίες.

 • Η μαστογραφία είναι η καλύτερη εξέταση για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού. Παρέχει ακριβείς και σημαντικές πληροφορίες, ειδικά σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν συμπτώματα. Με την μαστογραφία διαπιστώνεται καλύτερα μια παθολογική κατάσταση πριν γίνει αντιληπτή και δώσει σημεία.
 • Το υπερηχογράφημα μαστού χρησιμοποιείται σαν διαγνωστικό μέσο όταν η μαστογραφία ή η κλινική εξέταση δείξει την ύπαρξη κάποιου ευρήματος όπως έναν όγκο.
  Δεν αντικαθιστά τη διαγνωστική μαστογραφία, αλλά δρα συμπληρωματικά για έναν ολοκληρωμένο και πλήρη έλεγχο των μαστών.
  Το υπερηχογράφημα μαστού είναι πολύ χρήσιμη εξέταση στην απεικόνιση του μαστού, τόσο στην διαγνωστική διαδικασία, τον προληπτικό έλεγχο, όσο και στην παρακολούθηση, όταν υπάρχει μαστογραφικό εύρημα ή σε γυναίκες με πυκνούς μαστούς όπου η ευαισθησία της μαστογραφίας είναι χαμηλή. Το υπερηχογράφημα μαστών χρησιμοποιείται κυρίως σαν βασική εξέταση στον έλεγχο νεαρών γυναικών. Στην περίπτωση αυτή η πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου είναι μικρή και η ευαισθησία της μαστογραφίας λόγω πολύ πυκνών μαστών, πολύ χαμηλή.
μαστογραφία κλινική west athens

Γιατί να προτιμήσετε τη West Athens στο Περιστέρι για μαστογραφία και υπέρηχο μαστών

 • Οι γυναικολόγοι της West Athens είναι εξειδικευμένοι γιατροί και όπως και το παραϊατρικό προσωπικό διαθέτουν χρόνια εμπειρία.
 • Τα μηχανημάτα μαστογραφίας και υπέρηχου μαστού είναι τελευταίας τεχνολογίας.
 • Ο υπέρηχος μαστού ολοκληρώνεται σε χρόνο ρεκόρ, αφού η Κλινική διαθέτει το μοναδικό διαγνωστικό κέντρο με τμήμα Υπερήχων με προσωπική εσωτερική Γραμματεία η οποία την ώρα που η εξεταζόμενη κάνει το υπερηχογράφημα μαστών ταυτόχρονα γράφεται και η απάντηση, ώστε μηδενίζεται ο χρόνος αναμονής.
Scroll to Top

Κλείσε ραντεβού