ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΕΟΠΥΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Επικοινωνία

210 5735311

Περιστέρι

Πελοπίδα 19

Υπέρηχοι, Υπερηχογράφημα θυρεοειδούς, Υπέρηχος καρδιάς & σώματος

Οι υπέρηχοι είναι η πλέον αξιόπιστη διαγνωστική μέθοδος στη σύγχρονη ιατρική πρακτική. Οι υπέρηχοι στέλνουν ηχητικά κύματα εξαιρετικά υψηλής συχνότητας (που δεν γίνονται αντιληπτά από το ανθρώπινο αυτί), τα οποία είναι απολύτως ασφαλή για τους ασθενείς και δεν τους επιβαρύνουν με ακτινοβολία.

Με τη χρήση υπερήχων, απεικονίζονται τα διάφορα όργανα τoυ ανθρώπινου σώματος, ενώ με τη χρήση του Doppler και του έγχρωμου Triplex καταγράφεται η ροή του αίματος μέσα στα αιμοφόρα αγγεία (αρτηρίες και φλέβες), καταδεικνύοντας την ύπαρξη στενώσεων, αποφράξεων ή άλλων δομικών και λειτουργικών διαταραχών.

Στη Γενική Κλινική West Athens πραγματοποιούνται τα ακόλουθα Υπερηχογραφήματα Σώματος:

Yπέρηχος θυρεοειδούς κλινική west athens clinic περιστέρι δυτική αθήνα

Υπέρηχος θυρεοειδούς

Τι είναι ο υπέρηχος θυρεοειδούς

Με τον υπέρηχο θυρεοειδούς έχουμε μια ακριβή εικόνα του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων, ενώ χρησιμεύει και στην αξιολόγηση των τραχηλικών λεμφαδένων και των σιελογόνων αδένων.

Σε ποιες περιπτώσεις συστήνεται υπέρηχος θυρεοειδούς

Ο ενδοκρινολόγος ή ο παθολόγος ζητά συνήθως υπερηχογράφημα θυρεοειδούς για να διαπιστώσει την ύπαρξη διόγκωσης στον τράχηλο, ή συμπτώματα για υπέρ ή υποθυρεοειδισμό, στις περιπτώσεις που ο ασθενείς παρουσιάζει συμπτώματα όπως εφιδρώσεις, νευρικότητα, μεγάλη πρόσληψη ή απώλεια βάρους, κόπωση, εξόφθαλμος, ένα αίσθημα πληρότητας στο λαιμό κ.α.
Ο θυρεοειδής αδένας ελέγχεται για τις διαστάσεις του, την ομοιογένεια ή μη του παρεγχύματος και την παρουσία όζων. Συνήθεις καταστάσεις που διαγνώσκονται με τον υπέρηχο Θυρεοειδούς είναι η θυρεοειδίτιδα Hashimoto, οζώδης βρογχοκήλη, η νεοπλασία κ.α. Υπάρχει δυνατότητα παρακέντησης όζων με λεπτή βελόνη (FNA) υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση.

Επίσης, με το υπερηχογράφημα του Θυρεοειδούς διαγιγνώσκονται αδενώματα των παραθυρεοειδών αδενών. Με το υπερηχογράφημα τραχήλου ελέγχεται η παρουσία τραχηλικών λεμφαδένων και αξιολογείται το μέγεθος και το σχήμα τους. Οι σιελογόνοι αδένες (παρωτίδες, υπογνάθιοι αδένες) εξετάζονται για την περίπτωση φλεγμονής, σιελολιθίασης ή εστιακών αλλοιώσεων.

Τι πληροφορίες δίνει ο υπέρηχος θυρεοειδούς

Αρχικά ακόμη κι όταν οι εξετάσεις αίματος που αφορούν στον θυρεοειδή αδένα είναι φυσιολογικές, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αν το υπερηχογράφημα θυρεοειδούς μπορεί να είναι παθολογικό.
Ο υπέρηχος θυρεοειδούς αναδεικνύει τόσο την διάχυτη παρεγχυματική διαταραχή του αδένα (όπως στη θυρεοειδίτιδα) αλλά και τους όζους.

Το υπερηχογράφημα θυρεοειδούς καταγράφει το μέγεθος και την υφή του θυρεοειδούς. Aναδεικνύει τόσο την διάχυτη παρεγχυματική διαταραχή του αδένα όπως στη θυρεοειδίτιδα αλλά και τους όζους.
Οι όζοι είναι εστιακές βλάβες του θυρεοειδή, πολύ συχνοί στον γενικό πληθυσμό αλλά ιδιαίτερα στις γυναίκες (1 στις 3) και μπορεί να σχετίζονται σε ένα μικρό ποσοστό (περίπου 5%) με κακοήθεια.

Ο υπέρηχος θυρεοειδούς δίνει τη δυνατότητα να μετρήσουμε τις ακριβείς διαστάσεις του οργάνου έτσι ώστε να εκτιμήσουμε την ύπαρξη και το βαθμό διόγκωσης (βρογχοκήλη) ή ατροφίας στις περιπτώσεις συρρίκνωσης του αδένα. Με τη χρήση της έγχρωμης υπερηχογραφίας καταγράφεται η αιμάτωση του οργάνου συνολικά καθώς και η σύσταση και ο τύπος της αιμάτωσης κάθε όζου ξεχωριστά (αν δηλαδή ο όζος είναι συμπαγής, κυστικός ή έχει αποτιτανώσεις).
Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες για τον κλινικό γιατρό ώστε να καθορίσει την περαιτέρω πορεία του ασθενή (υπερηχογραφική παρακολούθηση, περαιτέρω διερεύνηση με παρακέντηση-FNA ή χειρουργική αντιμετώπιση).

Υπέρηχος άνω-κάτω κοιλίας κλινική west athens clinic περιστέρι δυτική αθήνα

Υπερηχογράφημα άνω & κάτω κοιλίας

Στο υπερηχογράφημα άνω κοιλίας ελέγχονται

 • Το ήπαρ
 • Η χοληδόχος κύστη
 • Οι χοληφόρες οδοί
 • Το πάγκρεας
 • Ο σπλήνας
 • Οι νεφροί
 • Τα επινεφρίδια
 • Η κοιλιακή αορτή
 • Αδρά οι μεγάλες αγγειακές δομές (αρτηρίες και φλέβες)

Στο υπερηχογράφημα κάτω κοιλίας ελέγχονται

 • Η ουροδόχος κύστη
 • Η μήτρα
 • Οι ωοθήκες
 • Ο προστάτης
Υπέρηχος μαστών κλινική west athens clinic

Ενδοκολπικό – γυναικολογικό υπερηχογράφημα

Πρόκειται για μια εξέταση μέσω υπερήχων που χρησιμοποιείται για την εξέταση των γυναικείων αναπαραγωγικών οργάνων, δηλαδή τη μήτρα, τις σάλπιγγες, τις ωοθήκες, τον τράχηλο και τον κόλπο.
Οι πιο συχνές χρήσεις του υπερηχογραφήματος στη Μαιευτική και τη Γυναικολογία είναι οι εξής:

Ετήσιο γυναικολογικό υπερηχογράφημα

Το ετήσιο γυναικολογικό υπερηχογράφημα, αποτελεί μέρος στα πλαίσια του ετήσιου γυναικολογικού ελέγχου για να επιβεβαιωθεί η υγιής κατάσταση των έσω γεννητικών οργάνων της γυναίκας, καθώς επίσης για να διαγνωστούν παθήσεις για τις οποίες δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμα συμπτώματα, όπως πολύποδες ενδομητρίου, υπερπλασία του ενδομητρίου, κύστες ωοθηκών, ανατομικές ανωμαλίες, πολυκυστικές ωοθήκες, όγκοι κ.α..

Υπερηχογράφημα εγκυμοσύνης

Οι υπέρηχοι είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να διαπιστωθεί ότι το έμβρυο αναπτύσσεται και μεγαλώνει φυσιολογικά.
Παράλληλα με το γυναικολογικό υπερηχογράφημα ο γυναικολόγος επιβεβαιώνει ότι το έμβρυο αναπτύσσεται σωστά (Doppler), καθώς επίσης έχουμε ακριβή εικόνα της ποσότητας του αμνιακού υγρού, της θέσης του μωρού και της θέσης του πλακούντα.

Υπερηχογράφημα μαστών

Κλασική και ψηφιοποιημένη μαστογραφία με υπερσύγχρονα μηχανήματα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας στη West Athens Clinic για πλήρη διαγνωστικό έλεγχο του μαστού.

Υπέρηχος οσχέου

Ο υπέρηχος οσχέου είναι μία ανώδυνη εξέταση για την διαπίστωση της κατάστασης των όρχεων και των επιδιδυμίδων.
Οι γιατροί συστήνουν υπέρηχο οσχέου για διάφορους λόγους:

 • Στη διερεύνηση κάποιας ψηλαφητής μάζας (π.χ. καρκίνος) ή σε πόνο στους όρχεις.
 • Στη φλεγμονή των όρχεων ή της επιδιδυμίδας.
 • Σε υποψία συστροφής του όρχεως (από το Doppler θα φανεί απουσία αιμάτωσης).
 • Στη διάγνωση παρουσίας υγρού στο όσχεο (υδροκήλη), αίματος (αιματοκήλη) ή πύου.
 • Στην υπογονιμότητα (π.χ κιρσοκήλη).

Διορθικό υπερηχογράφημα προστάτη

Το διορθικό υπερηχογράφημα προστάτη απευθύνεται σε ασθενείς με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Το υπερηχογράφημα θα δείξει το μέγεθος του προστάτη και θα καθοδηγήσει τον γιατρό στην σύσταση της κατάλληλης θεραπείας.

Υπερηχοτομογραφία μυών – αρθρώσεων – τενόντων

Ο μυοσκελετικός υπέρηχος εφαρμόζεται εύκολα και ανώδυνα.
Πρόκειται για πολύ χρήσιμη εξέταση ειδικά για τα άνω και κάτω άκρα.

Γιατί να προτιμήσετε το Τμήμα Υπερήχων West Athens στο Περιστέρι

 • Το Τμήμα Υπερήχων διαθέτει εξειδικευμένους γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό με χρόνια εμπειρία, αλλά και υπερσύγχρονα μηχανήματα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας.
 • Οι υπέρηχοι γίνονται με ραντεβού χωρίς αναμονή και ολοκληρώνονται σε χρόνο ρεκόρ, αφού η Κλινική διαθέτει το μοναδικό διαγνωστικό κέντρο με τμήμα Υπερήχων με προσωπική εσωτερική Γραμματεία η οποία την ώρα που ο εξεταζόμενος κάνει υπέρηχο, ταυτόχρονα γράφεται η απάντηση, ώστε μηδενίζεται εντελώς ο χρόνος αναμονής.
 • Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις στον γιατρό ειδικότητας της Κλινικής. Δείχνοντας έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο με φροντίδα στους ασθενείς της, η Κλινική West Athens παρέχει δωρεάν μηνιαίες ιατρικές επισκέψεις στους επισκέπτες. Ο επισκέπτης μπορεί να κλείσει δωρεάν ραντεβού με τους γιατρούς της Κλινικής, να εξεταστεί και να του συνταγογραφηθούν ιατρικές εξετάσεις και υπέρηχοι.
 • Υπέρηχοι σε τιμές ΕΟΠΥΥ.
Scroll to Top

Κλείσε ραντεβού