ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΕΟΠΥΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Επικοινωνία

210 5735311

Περιστέρι

Πελοπίδα 19

Τρίπλεξ καρδιάς – Τρίπλεξ αγγείων

Το υπερηχογράφημα καρδιάς – αγγείων, το γνωστό triplex συνδυάζει τις πληροφορίες της συμβατικής υπερηχογραφικής απεικόνισης ενός αγγείου και τις πληροφορίες εξέτασης της ροής στο αγγείο με Doppler.

triplex καρδιάς

Τι είναι η εξέταση triplex καρδιάς

Η εξέταση triplex καρδιάς ή υπέρηχος καρδιάς είναι μία ανώδυνη και ακίνδυνη εξέταση, με την οποία ο γιατρός μπορεί να παρατηρήσει την καρδιά ενώ λειτουργεί. Μπορεί να γίνει στον καθένα, ακόμα και σε παιδιά και σε εγκύους, αφού βασίζεται σε υπερήχους και όχι σε ακτινοβολίες.

To τρίπλεξ καρδιάς δείχνει με ακρίβεια και με λεπτομέρειες το σχήμα και τις διαστάσεις της καρδιάς, τη συστολική λειτουργία της, αλλά ακόμα και αν υπάρχει ουλή στο μυοκάρδιο (ένδειξη εμφράγματος) τη διαστολική λειτουργία, αν υπάρχει στένωση ή βλάβη στις βαλβίδες, την παρουσία όγκων ή θρόμβων και βοηθά στη σωστή διάγνωση. Μπορούν να εκτελεστούν και αιμοδυναμικές μετρήσεις (μέτρηση πιέσεων στις καρδιακές κοιλότητες, ποσοτικοποίηση ανεπαρκειών κλπ).

triplex κάτω άκρων

Τρίπλεξ άνω – κάτω άκρων

Το υπερηχογράφημα αγγείων, γνωστό και ως triplex αρτηριών-φλεβών, ελέγχει τη ροή του αίματος στις φλέβες και τις αρτηρίες ώστε να διαγνωστεί πιθανή στένωση, ανευρύσματα, θρομβώσεις, ανεπάρκεια φλεβικών βαλβίδων, κιρσοί, οιδήματα, δυσπλασίες ή άλλα παθολογικά ευρήματα.

Το τρίπλεξ κάτω άκρων είναι σήμερα η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος στην μελέτη των φλεβικών παθήσεων. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με την αυξημένη καθιστική ζωή και τον περιορισμό της δραστηριότητας, η παχυσαρκία, τα πολύωρα ταξίδια σε καθιστή και περιορισμένη θέση, συμβάλλουν στο να έχει το 70% του πληθυσμού στις Δυτικές κοινωνίες σε κάποιο βαθμό παθολογικές αλλοιώσεις στο φλεβικό σύστημα των κάτω άκρων. Αν είναι σοβαρή η φλεβική νόσος, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της ποιότητας ζωής και αυξάνει την νοσηρότητα και την θνητότητα.

Τι μελετάται με το τρίπλεξ κάτω άκρων

Με το τρίπλεξ κάτω άκρων μελετάται η ροή του αίματος μέσα στις φλέβες, η μορφολογική κατάσταση και η λειτουργικότητα του φλεβικού δικτύου.
Και κυρίως διαπιστώνουμε αν υπάρχει αν υπάρχει:

 • Αρτηριοπάθεια κάτω άκρων
 • Κιρσοί φλεβών κάτω άκρων
 • Φλεβική θρόμβωση
 • Η φλεβική ανεπάρκεια

Τι είναι η θρόμβωση

Θρόμβωση είναι ο σχηματισμός ενός θρόμβου αίματος μέσα σε ένα αγγείο (αρτηρία ή φλέβα) με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της ροής ή την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος στο αγγείο αυτού, γι’ αυτό και αποτελεί οξεία κατάσταση. Αν ο σχηματισμός ενός θρόμβου συμβεί μέσα σε μια εσωτερική φλέβα ονομάζεται εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, ενώ αν αυτός συμβεί μέσα σε μία επιφανειακή φλέβα ονομάζεται επιπολής φλεβική θρόμβωση.
Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση είναι ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση γιατί υπάρχει κίνδυνος ο θρόμβος να αποκολληθεί, και μέσω της κυκλοφορίας του αίματος να καταλήξει και να φράξει κάποιο κλάδο της πνευμονική αρτηρίας, προκαλώντας πνευμονική εμβολή.

Συμπτώματα της Φλεβικής Θρόμβωσης

Τα κύρια συμπτώματα της θρόμβωσης των εν τω βάθει ή και των επιπολής (επιφανειακών) είναι ο πόνος, το οίδημα, η ερυθρότητα, το αίσθημα θερμότητας, η αλλαγή του χρώματος του δέρματος του άκρου. Ο πόνος που προκαλεί ένας θρόμβος μοιάζει με δυνατή κράμπα. Στην περίπτωση πνευμονικής εμβολής τα κύρια συμπτώματα είναι πόνος στο θώρακα, δύσπνοια, ταχυκαρδία, ταχύπνοια, έντονος βήχας, ζάλη ή λιποθυμία.

Προδιαθεσικοί παράγοντες της Φλεβικής Θρόμβωσης

Κάποιοι από τους επιβαρυντικούς παράγοντες για φλεβική θρόμβωση, είναι η παρατεταμένη νοσηλεία, η παρατεταμένη ακινησία, τα υπερατλαντικά ταξίδια, η χημειοθεραπεία, οι μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις, η παχυσαρκία, οι κληρονομικές διαταραχές της πήξης του αίματος, η ηλικία μεγαλύτερη των 60 ετών, το οικογενειακό ιστορικό θρόμβωσης, η χρήση αντισυλληπτικών, η εγκυμοσύνη, το κάπνισμα.

Triplex Αγγείων και Σώματος που πραγματοποιούνται στη Κλινική West Athens

Στο διαγνωστικό κέντρο της Κλινικής μας παραγματοποιούνται τα παρακάτω triplex:

 • Καρωτίδων – σπονδυλικών αρτηριών
 • Φλεβών – αρτηριών κάτω άκρων
 • Φλεβών – αρτηριών άνω άκρων
 • Νεφρικών αρτηριών
 • Κοιλιακής αορτής – κάτω κοίλης φλέβας
 • Οσχέου (μελέτη κιρσοκήλης)
 • Αγγείωσης Ωοθηκών
 • Αγγείωσης Θυρεοειδούς – σιελογόνων αδένων
 • Σπληνοπυλαίου άξονα

Πραγματοποιούνται ακόμη:

 • Triplex Καρδιάς
 • Διοισοφάγειος Υπέρηχος Καρδιάς

Γιατί να επιλέξετε τη West Athens για triplex καρδιάς ή αγγείων

 • Στη West Athens τα triplex γίνονται με χρήση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, για αποτελέσματα ακριβή και αξιόπιστα.
 • Τα triplex εκτελούνται από εξειδικευμένους καρδιολόγους και αγγειολόγους κλινικών γιατρών.
 • Η Γενική Κλινική West Athens είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΠΥ και μπορείτε να κάνετε τα αλλά και όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις σας στο διαγνωστικό κέντρο της Κλινικής, μόνο με τη συμμετοχή σας.
 • Μπορείτε να συνταγογραφήσετε τα triplex καρδιάς και αγγείων με δωρεάν επίσκεψη στους γιατρούς ειδικοτήτων της Κλινικής.
Scroll to Top

Κλείσε ραντεβού