ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΕΟΠΥΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Επικοινωνία

210 5735311

Περιστέρι

Πελοπίδα 19

Έμφραγμα μυοκαρδίου και Έλεγχος συμπτωμάτων

έμφραγμα, έμφραγμα μυοκαρδίου

Είναι γνωστό ότι το οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, η γνωστή καρδιακή προσβολή είναι πρώτη αιτία θανάτου σε άνδρες και γυναίκες παγκοσμίως.
Το έμφραγμα μυοκαρδίου είναι αποτέλεσμα μιας απότομης και μη αναμενόμενης απόφραξης ενός μίας από τις των στεφανιαίες αρτηρίες λόγω ρήξης ή διάβρωσης της αθηρωματικής πλάκας και δημιουργίας θρόμβου ο οποίος φράσσει πλήρως την αρτηρία με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη νέκρωση μιας περιοχής του μυοκαρδίου.
Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, γι’ αυτό και η έγκαιρη διάγνωση από τον καρδιολόγο, όπως και η θεραπεία, μπορεί να κρίνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Συμπτώματα εμφράγματος

Τα εμφράγματα μπορούν να προκαλέσουν ευρύ φάσμα συμπτωμάτων, από ήπια έως πολύ έντονα και μπορεί να είναι διαφορετικά σε κάθε ασθενή, λόγω ηλικίας, φύλου ή ιατρικού ιστορικού. Οι γυναίκες, οι ηλικιωμένοι και οι διαβητικοί είναι πιθανότερο να εμφανίσουν δυσδιάκριτα ή ασυνήθιστα συμπτώματα.

Συμπτώματα εμφράγματος που παρουσιάζονται στους ενήλικες

  • Πόνος στο στήθος
    Οι περισσότεροι ασθενείς νιώθουν έντονο πόνο στο στήθος, στην περιοχή του στέρνου, αλλά η ένταση του πόνου διαφέρει από τον ένα ασθενή στον άλλο. Μερικές φορές ο πόνος αντανακλά στο λαιμό, το σαγόνι, τον αριστερό ώμο ή και στο αριστερό χέρι. Όλοι τον χαρακτηρίζουν σαν πρωτόγνωρο πόνο, γιατί είναι επίμονος, έντονος και προκαλεί δυσφορία ή ένα έντονο σφίξιμο.
    Το αίσθημα του πόνου που νιώθει, το σφίξιμο και το βάρος μπορεί να αντανακλά και σε άλλα σημεία του πάνω μέρους του σώματος, όπως στο σαγόνι, στους ώμους, στο κέντρο της πλάτης. Ορισμένες φορές το έμφραγμα του μυοκαρδίου παρουσιάζεται ως πόνος στο στομάχι, οπότε αρχικά θα πρέπει να γίνει καρδιολογικός έλεγχος για τον αποκλεισμό εμφράγματος μυοκαρδίου και στη συνέχεια να γίνει διερεύνηση και άλλων παθήσεων. Ακόμα μπορεί ο ασθενής να αισθάνεται σφίξιμο ή μούδιασμα στον αριστερό βραχίονα ή και στους δύο βραχίονες.
  • Χλωμή όψη, με έντονη και αιφνίδια εφίδρωση – κρύος ιδρώτας
  • Ναυτία-έμετος
  • Δυσχέρεια στην αναπνοή-δύσπνοια
  • Αίσθημα ζάλης
  • Αιφνίδια εμφάνιση αδυναμίας ή κόπωση κυρίως στους ηλικιωμένους.

Τα συμπτώματα διαρκούν για αρκετά λεπτά της ώρας και όχι μόνο για λίγα δευτερόλεπτα.
Είναι απαραίτητο ο ασθενής να μην κάνει διάγνωση μόνος του, ούτε μέσω ίντερνετ. Ν’ απευθυνθεί άμεσα σε καρδιολόγο για εξετάσεις των συμπτωμάτων του καθώς και για ηλεκτροκαρδιογράφημα.

έμφραγμα

Εξετάσεις ελέγχου συμπτωμάτων εμφράγματος μυοκαρδίου

Στη Γενική Κλινική West Athens εκτός από ηλεκτροκαρδιογράφημα, πραγματοποιούνται εξετάσεις Προειδοποίησης Εμφράγματος Μυοκαρδίου. Συγκεκριμένα, Εξετάσεις Τροπονίνης Αίματος και Καρδιολογικών Ενζύμων [καρδιακή τροπονίνη (CTNI), η κρεατινοφωσφοκινάση (CK), το μυοκαρδιακό κλάσμα της MB (CK-MB), η οξαλοξεική (SGOT) και γλουταμινική (SGPT) τρανσαμινάση και η γαλακτική δεϋδρογενάση (LDH)].
Οι γιατροί βασίζονται στις αιματολογικές εξετάσεις ώστε να αποφασίσουν αν ένας ασθενής με πόνο στο στήθος παθαίνει έμφραγμα.

Γιατί να επιλέξετε τη West Athens για έλεγχο συμπτωμάτων εμφράγματος μυοκαρδίου

Οι έμπειροι εξειδικευμένοι κλινικοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής West Athens στο Περιστέρι με την αντιμετώπιση χιλιάδων περιστατικών εμφράγματος μυοκαρδίου στο ενεργητικό τους, δρουν άμεσα και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση καρδιακής προσβολής, και δίνουν άμεση διάγνωση.
Τα Τμήματα της Κλινικής (καρδιολόγοι, διαγνωστικό κέντρο κ.α.) συνεργάζονται άμεσα για να παρέχουν στον ασθενή πρώτες βοήθειες, αποτελεσματική διάγνωση και φροντίδα.
Το ασθενοφόρο που διαθέτει η Κλινική μπορεί να μεταφέρει άμεσα τον ασθενή στο ασφαλές περιβάλλον της Κλινικής σε πολύ λίγο χρόνο, και να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες που είναι ιδιαίτερα κρίσιμες στην περίπτωση εμφράγματος μυοκαρδίου.

Μοίρασε το

Άδεια Creative Commons
To περιεχόμενο αυτού του site χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.
The content on this website is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του περιεχομένου χωρίς τη συγκατάθεσή μας.

Σχετικά άρθρα

θωρακικό καύσος

Θωρακικό καύσος

Τι είναι καούρα; Πρόκειται για μια δυσλειτουργία της βαλβίδας μεταξύ οισοφάγου και στομάχου. Η εν λόγω βαλβίδα απαγορεύει την γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση. Δηλαδή, απαγορεύει στις τροφές,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
ηπατίτιδα b

Ηπατίτιδα B

Τι είναι η Ηπατίτιδα B; Η ηπατίτιδα b είναι μια σοβαρή μολυσματική ασθένεια, που δεν επιτρέπει στο συκώτι να επιτελεί τις σημαντικές λειτουργίες του: Αποθήκευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Scroll to Top

Κλείσε ραντεβού