ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΕΟΠΥΥ

Επικοινωνία

210 5735311

Περιστέρι

Πελοπίδα 19

Αξονικός τομογράφος

Στη Γενική Κλινική West Athens πραγματοποιείται αξονική τομογραφία όλων των οργάνων με αξονικό τομογράφο Νέας Γενιάς Siemens.
αξονικός τομογράφος

Τι είναι η αξονική τομογραφία

Ο αξονικός τομογράφος είναι ένα μεγάλο απεικονιστικό μηχάνημα.

Η αξονική τομογραφία μπορεί να δώσει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με πολλά μέρη του σώματος, όπως των πνευμόνων, των οστών, της καρδιάς, των αιμοφόρων αγγείων και των μαλακών ιστών. Η αξονική τομογραφία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση και την παρακολούθηση πολλών περιπτώσεων.
Είναι απαγορευτική στις εγκυμονούσες ή στις γυναίκες με πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Διαδικασία εξέτασης αξονικής τομογραφίας

Ο εξεταζόμενος τοποθετείται ξαπλωμένος ανάσκελα σε κινούμενο κρεβάτι το οποίο περνά αργά κάτω από το “μάτι” του μηχανήματος. Για να μην δέχονται ακτινοβολία τα μάτια, το κεφάλι τοποθετείται με κλίση 15 μοιρών προς τα κάτω. Το μηχάνημα εκπέμπει ακτινοβολία ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι λαμβάνονται κάθετες λεπτές τομές (μεταξύ 0,6-10 χιλιοστών) του σώματος οι οποίες αποθηκεύονται σε φιλμ και εκτυπώνονται σε ειδικό χαρτί. Επίσης αποθηκεύονται στον υπολογιστή, αλλά και σε CD που παραδίδεται στον ασθενή και έτσι μπορεί να γίνει διάγνωση οπουδήποτε. Με μια σαφή και λεπτομερή εικόνα του εσωτερικού του σώματος ο γιατρός μπορεί να δει βλάβες μέσα στα όργανα ή να εντοπίσει ανωμαλίες σε σημεία που ήταν αδύνατον να εντοπιστούν με την συνηθισμένη ακτινογραφία.
Στη Γενική Κλινική West Athens πραγματοποιείται αξονική όλων των οργάνων με αξονικό τομογράφο Νέας Γενιάς Siemens.

Αξονικός τομογράφος νέας γενιάς Siemens

Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά τομογράφων διπλής λυχνίας, καινοτομία που έχει εφαρμόσει η Siemens. Με την ταυτόχρονη σάρωση του ασθενούς με δύο λυχνίες ο χρόνος παραμονής του εξεταζόμενου στον αξονικό τομογράφο μειώνεται σημαντικά.
Ταυτόχρονα έχουμε έλεγχο ανατομικών δομών με συνεχή κίνηση, όπως η καρδιά και τα στεφανιαία αγγεία. Έτσι εξετάζονται ασθενείς με υψηλούς καρδιακούς σφυγμούς, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με αξονικούς τομογράφους μίας λυχνίας.
Επίσης επιτυγχάνεται μεγάλη ελάττωση της δόσης ακτινοβολίας σε όλες τις εξετάσεις.
Με την μεγάλη ταχύτητα του αξονικού τομογράφου μεγάλες περιοχές του σώματος εξετάζονται σε χρόνο 1 δευτερολέπτου ή και λιγότερο. Έτσι δεν είναι απαραίτητη η συγκράτηση της αναπνοής και εξετάζονται χωρίς προβλήματα ασθενείς όπως παιδιά ή πολυτραυματίες. Οι ασθενείς αποβάλλουν το άγχος της εξέτασης και η διαδικασία είναι αποδεικνύεται εξαιρετικά φιλική.

αξονικός τομογράφος west athens περιστέρι

Αξονική τομογραφία που μπορείτε να κάνετε στη West Athens

  • Αξονικές τομογραφίες σώματος
  • Αξονικές αγγειογραφίες σώματος
  • Αξονομετρικές σώματος
  • Έλεγχος εμφυσήματος πνευμόνων
  • 3D απεικονίσεις σώματος (ορθοπεδικά προθέματα)

Γιατί να επιλέξετε τη West Athens για αξονική τομογραφία

  • Στη West Athens θα βρείτε τον υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο νέας γενιάς με την μικρότερη ακτινοβολία.
  • Το διαγνωστικό κέντρο της Κλινικής στο Περιστέρι, διαθέτει το πλέον έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που υποστηρίζουν με φροντίδα τους ασθενείς, για να πραγματοποιήσετε την αξονική σας.
  • Αξονική τομογραφία στην Ιδιωτική Κλινική West Athens με χαμηλές τιμές ΕΟΠΥΥ.
  • Μπορείτε να επισκεφτείτε τους γιατρούς των Τμημάτων για να συνταγογραφήσετε την αξονική τομογραφία και να την εκτελέσετε στην Κλινική μας με τιμή ΕΟΠΠΥ.
Scroll to Top

Κλείσε ραντεβού